G-Force Yachts ontwikkelt en produceert sinds 2004 topniveau- wedstrijdjachten die keer op keer winnaars in hun segment zijn. Het bedrijf is opgericht door Jeroen Wats uit Nederland. Het idee om met de ontwikkeling en productie van racejachten te beginnen kwam tijdens de deelname aan de ‘Cape to Rio Ocean Race’ in 2003. Met hun “Madiba Racing Team” kwamen ze als eerste 42 – voet jacht over de finish en werden ze tweede in het algemeen klassement. De opbrengsten uit de sponsoring doneerden zij toen aan het Nelson Mandela Children’s Fund.

Gepassioneerd door de zeilsport en gedreven door innovatieve ideeën introduceerden zij in 2004 het eerste G-Force Yachts- model, de X-Treme 37. Dit 37- voets full – carbon racejacht werd ontworpen door de gerenommeerde Reichel/Pugh studio en won in 2006 de ‘Cape to Bahia Ocean Race’ zowel op handicap als line honours!

X-Treme 37 2012 built (18) X-Treme 37 at Lake Constanz, Switzerland (18)

X-Treme 37 at Lake Constanz, Switzerland (28) X-Treme 37 at Lake Constanz, Switzerland (37)

 

Modellen

Inmiddels omvat de ‘Racing-line’ van G-Force Yachts de X-Treme 37, de X-Treme 26 en de nog in ontwikkeling zijnde X-Treme 32. De extreme snelheden, het hoge zeilgemak en de toegepaste innovatieve technologieën hebben er inmiddels voor gezorgd dat G-Force Yachts zich dé expert mag noemen in deze nichemarkt van wereldniveau wedstrijdjachten.

Modellen:

  • X-Treme 26
  • X-Treme 32
  • X-Treme 37

Gebruikte X-Treme 37?
Klik hier voor meer info