Verkoop van jachten blijft stijgen

Goed nieuws uit de markt! De verkoop van tweedehands boten blijft verder stijgen.

Voor het tweede kwartaal achtereen in 2015 is de verkoop van gebruikte boten gestegen. Dit ondervinden de jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie HISWA Vereniging.  De meldingen bij de brancheorganisatie HISWA registreren een groei van 8.6% in aantal verkopen ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014. Verder kon er ook al in het eerste kwartaal van dit jaar een stijging worden gezien. De cijfers wezen toen uit dat er 103% meer motorjachten en 9% meer zeilboten verkocht werden dan in het eerste kwartaal van 2014.

Duurdere jachten in trek
Daarnaast wordt er een stijging gezien in de verkoop van duurdere jachten. Dit kwartaal zijn duurdere jachten beter verkocht dan vorig jaar in dezelfde periode volgens brancheorganisatie HISWA. In het zeiljachtensegment zijn de duurdere jachten met een gemiddelde van € 115.427 verkocht.

Niet alleen HISWA makelaars zien het herstel van de markt. Uit de periodieke conjunctuurmeting van HISWA Vereniging onder leden in 13 bedrijfsgroepen blijkt dat bedrijven in het eerste kwartaal van 2015 positiever gestemd waren in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2014. Bedrijven zien langzaam een stijging van de brutowinst.

Goed nieuws als u op het moment staat uw boot te verkopen. De aantrekkende markt geeft u nu de mogelijkheid om uw jacht sneller te verkopen.

“Eindelijk weer booming business”, aldus Michael Steenhoff, manager Bedrijfsgroep makelaars van HISWA Vereniging. “2015 belooft een mooi jaar te worden. Want het herstel lijkt nu structureel te zijn en dat is belangrijk voor de doorstroming in de markt. We verwachten hierdoor ook een positief effect op de verkoop van nieuwe jachten
Michael Steenhoff, manager Bedrijfsgroep makelaars van HISWA Vereniging

Goed nieuws als u op het moment staat uw boot te verkopen. De aantrekkende markt geeft u nu de mogelijkheid om uw jacht sneller te verkopen.